Trade Flow s.r.o.

Hadice je jednou z nejdůležitějších součástí peristaltických čerpadel.

Vzhledem k extrémním podmínkám, ve kterých pracují, je velmi komplikované vyrobit dobré hadice. Na světě je málo společností schopných vyrábět dobré peristaltické hadice a je nutná dobrá znalost technologie.

 

Peristaltické hadice mají 3 odlišné části: Vnitřní část, textilní výztuha a vnější část.

Vnitřní část je v kontaktu s čerpaným produktem. To může být vyrobeno z různých materiálů, které se volí v závislosti na chemické kompatibilitě s čerpaným médiem. Existují 2 různé způsoby výroby této vnitřní části, laminované nebo extrudované. V PeriBest Pumps jsme se rozhodli vyrábět tuto vnitřní část vytlačováním. Tento proces je nákladnější a složitější než laminovaná metoda, ale nabízí tu výhodu, že nemůže delaminovat. To zaručuje dobrý provoz při vyšších teplotách a drasticky snižuje riziko kontaminace produktu částicemi hadice.

Pokud jde o textilní výztuhu, její hlavní funkcí je poskytovat odolnost vůči tlaku a udržovat strukturu hadice, která zajišťuje, že se po stlačení vždy vrátí do původního stavu. PeriBest Pumps používá výztuhu s vysokou hustotou, která zajišťuje minimální použití výztuže a maximální životnost hadice.

Vnější část je v kontaktu s kompresními prvky. Mnoho výrobců neobrábí tento díl přesně a udává tolerance stěny hadice až +/-1 mm. Tyto široké tolerance způsobují v některých případech nadměrnou kompresi a v jiných podkomprimaci. Důsledkem je kratší životnost hadice a nedostatek konzistence ve výkonu čerpadla a životnosti hadice. V PeriBest Pumps brousíme vnější část hadice, abychom zajistili velmi těsné tolerance +/- 0,2 mm, dosáhli optimální komprese, nepřekonatelnou životnost hadice a absolutní opakovatelnost.

Naše hadice využívají nejmodernější technologii, ve které byla každá část pečlivě prostudována, aby nabízela nejlepší možné řešení dostupné na trhu.

Článek o inovativních peristaltických čerpadlech Peribest naleznete zde.

Produkty Peribest poté naleznete zde.